Zoete popcorn is een lekkere snack en het is een feest om dit zelf te maken. Met behulp van dit eenvoudige recept kun je zelf ook zoete popcorn maken, die hetzelfde smaakt als in de bioscoop. Je hebt niet veel meer nodig dan een pan met deksel en een paar ingrediënten. Wil je het helemaal goed aanpakken kies dan voor een popcornmachine.
Door de onderstaande stappen te volgen heb je binnen 5 minuten een heerlijke grote bak verse popcorn. Neem van mij aan dat wanneer je dit recept 1 keer hebt gemaakt, je nooit meer popcorn koopt in de supermarkt!
Welke ingrediënten heb je nodig voor zoete popcorn?
Om zoete popcorn te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 100 gram pofmais/popcornmais (voor 4 personen)
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels stroop
- 2 eetlepels bruine suiker of kristalsuiker
- Een grote pan met deksel / popcornmachine
Hoe maak je zoete popcorn?
Stap 1: Bereid de popcorn voor
- Doe 1 eetlepel olie in de grote pan en warm de pan op met middelhoog vuur.
- Voeg 100 gram pofmaïs pas toe als de olie heet is.
- Doe de deksel dicht en schud de pan regelmatig om te voorkomen dat de maiskorrels blijven plakken. Wacht nu tot de mais begint te poppen.
- Als het gepofte geluid langer dan 2-3 seconden duurt tussen de pops, haal je de pan van het vuur en wacht nog 10-15 seconden met dicht deksel tot ook de laatste maiskorrels zijn gepopt.
Stap 2: Maak de zoete saus
- Doe 2 eetlepels boter, 2 eetlepels stroop en 2 eetlepels bruine suiker/kristalsuiker in een kleine pan op laag vuur.
- Roer het mengsel tot de boter en suiker gesmolten zijn en alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- Zet het vuur uit en besprenkel de hete popcorn met de saus.
- Roer de saus goed door de popcorn zodat deze rondom een dun laagje krijgt. Je kunt ook het deksel op de pan doen en schudden.
Stap 3: Serveer en geniet van je zoete popcorn
- Doe de zoete gepofte popcorn in een grote kom en serveer deze terwijl deze nog warm is
- Je kunt eventueel nog extra suiker of zout toevoegen naar smaak.
Een keer een andere smaak dan zoete popcorn proberen?
Popcorn smaken zijn tegenwoordig niet meer beperkt tot alleen zoete of zoute popcorn. Je kunt ieder keer weer variëren met smaken door ingrediënten zoals paprikapoeder, diverse kruiden, chocola en kaas toe te voegen.
Paprika popcorn is een van de meest populaire smaken die je in zowel een milde als pittige versie kunt maken. Daarnaast kun je met kruidenpopcorn variëren in smaken door verschillende kruiden en specerijen te combineren, zoals kurkuma, chilipeper en knoflookpoeder. Chocolade popcorn is weer iets totaal anders en combineert de zoete smaak van chocola met de krokante textuur van popcorn. Kaaspopcorn is ook een populaire smaak die verkregen wordt door verschillende soorten kaas, zoals cheddar, parmezaan en mozzarella toe te voegen. Probeer eens een andere smaak popcorn dan de zoete variant en laat jouw creativiteit de vrije loop.